luchezara

Just another WordPress.com site

ТОРТА ОТ ЯГОДИ

на 05.12.2011

Необходими продукти:

Блат:

3 жълтъка

80 г масло

200 г пудра захар

150 мл прясно мляко

200 г брашно

1 пак. бакпулвер

Крем:

3 белтъка

150 г захар

500 г ягоди

Начин на приготвяне:

Блат: Маслото се разбива със захарта до побеляване. Прибавят се жълтъците един по един, млякото и брашното с бакпулвера. Всичко се обърква, изсипва се в тортена форма, намазана с масло и поръсена с брашно>пече се в умерена фурна до зачервяване.
Крем: Белтъците се разбиват на сняг със захарта. Ягодите се нарязват на парчета и се разбъркват с белтъците. Блатът се разрязва на две и се намазва с крем, слага се втория блат и се маже с крем, украсява се с ягоди.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: